جوجه نژاد راس یکی از بهترین جوجههای گوشتی موجود در بازار ایران است که توسط مرغداریهای زیادی پرورش داده میشود. پرورش و نگهداری جوجه های نژاد راس با هدف تولید گوشت و تخم مرغ انجام میگیرد. بهرهوری این نژاد از جوجهها به قدری زیاد است که عمده پرورشدهندگان از آن راضی بوده و به فکر تکثیر آن نیز میافتند. در صورتیکه از نحوه نگهداری جوجه راس مطلع باشید و با آمادگی لازم شروع به پرورش آن کنید، مطمئنا سود کلانی را کسب خواهید کرد.
برای آشنایی هرچه بیشتر با جوجه مرغ های نژاد راس و نحوه پرورش و نگهداری آنها، مطلب زیر را مطالعه نمایید.
مشخصات کلی جوجه نژاد راس
جوجه نژاد راس از جمله جوجههای گوشتی پربازده اس که نقش ویژهای در صنعت پرورش طیور ایران دارد. این دسته از جوجهها با راندمان تولید گوشت و تخم مرغ مطلوب، بهعنوان یکی از انواع نژادهای محبوب جوجه مرغ شناختـه میشود. از مزایای اصلی این نوع نژاد که موجب افزایش خواهان آن در ایران گشـته است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضریب تبدیل مناسب
- مقاومت بالای جوجهها در برابر عوامل محیطی
- سازگاری مناسب با محیط
- توانایی تغذیه با انواع دانهای مختلف
- طول عمر طولانی
- میزان تقاضای بالا
- وزن گیری عالی
- تولید گوشت انبوه در مدت زمان اندک
البته مزایای فوق، در صورتی میسر است که با توجه به مشخصات عمومی جوجههای راس، در پرورش آنها نهایت دقت را به کار
گیرید .
مشخصات کلی جوجه نژاد راس که اطلاع از آنها برای هر پرورشدهندهای لازم است، به شرح زیر میباشد:
- وزن جوجه یک روزه: حدود ۵۵ گرم
- وزن جوجه در ۴۲ روزگی: ۸۰۰ گرم
- مصرف دان حدودی: ۴۵۰۰ گرم در طول ۴۲ روز

پرورش جوجه گوشتی نژاد راس
همانطور که در بالا گفتیم، جوجه مرغ گوشتی نژاد راس برای رسیدن به بهرهوری مطلوب، نیاز به اجرای برخی نکات دارد. این نکات در حالت کلی ساده و بیاهمیت به نظر میرسند. اما با عدم توجه به هریک از آنها، شاهد موفقیت در زمینه پرورش جوجههای نژاد راس نخواهید بود. بنابراین توصیه میکنیم قبل از شروع هرگونه فعالیت در زمینه نگهداری جوجه مرغ های نژاد راس، نکات زیر را در نظر داشـته باشید:
پیروی از یک برنامه غذایی متعادل برای پرورش جوجه نژاد راس
جیرههای غذایی جوجه مرغ گوشتی نژاد راس، از مهمترین عوامل موثر در کسب بازدهی ایدهآل است. برای اینکه جوجههای شما در مدت زمانی معقول به وزنی مطلوب برسند و آماده کشتار شوند، باید از خوراک کافی تغذیه نمایند. بنابراین میزان هزینه قابل توجهی را برای خوراک غذایی جوجه مرغ های راس، در نظر بگیرید.
جوجه نژاد راس برای نخستین بار در سال ۲۰۰۴ در کشور انگلیس اصلاح و به کشور آمریکا انتقال داده شد. این نوع از جوجهها در ابتدا با نژاد ۷۰۸ و سپس ۲۰۸ و ۳۰۸ به بازار عرضه شدند
.

ایجاد محیط پرورشی مناسب به منظور بهرهوری صحیح از جوجه نژاد راس
جوجه مرغ گوشتی نژاد راس، قبل از هرچیزی نیاز به بستری آرام و مناسب دارد. اگر محیط پرورشی شما در اندازه مطلوب نباشد یا فاقد شرایط محیطی مطلوب برای رشد جوجهها باشد، یقینا بازدهی مناسب را کسب نخواهید کرد. بنابراین بهتر است قبل از اقدام به نگهداری جوجه مرغ نژاد راس، محیط پرورشی خود را از تمام لحاظ مهیا کنید.
یکی از عواملی که در آمادهسازی بستر پرورشی جوجهها باید به آن دقت کنید، میزان رطوبت محل مورد نظر است. در صورت وجود رطوبت پایین در مکان شما، گاز آمونیاک کمتری تولید خواهد شد. در نتیجه از میزان استرسهای تنفسی پرنده کاستـه شده و جان آنها به خطر نمیافتد.

تهیه آب آشامیدنی کافی برای جوجههای راس
همانطور که میدانید، مصرف آب برای بقای تمامی موجودات زنده، لازم و ضروری است. در صورت عدم رسیدگی به آب و دان پرنده، میزان رشد و عملکرد او تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
به این نکتـه توجه داشتـه باشید که آب مصرفی جوجهها حاوی املاح و مواد معدنی زیادی نباشد. همچنین از تمیزی آب و عدم آلودگی آن اطمینان حاصل کنید تا جوجههایتان دچار بیماریهای احتمالی نشوند. برای این منظور میتوانید قبل از تهیه آب مورد نظر، با انجام نمونهبرداری از میزان آلودگیها و باکتریهای موجود در آن مطمئن شوید.
در طول روز ساعاتی معین را به تهیه آب جوجهها اختصاص دهید تا در مدت زمان معین، ظرف آبخوری آنها را پر کنید. در این صورت متوجه خواهید شد که جوجه های شما نیاز به مصرف چه میزان آبی در طول روز دارند.
چکیده مطلب در مورد جوجه نژاد راس
جوجه نژاد راس، یکی از انواع مرغهای پرورشی رایج در ایران است که سوددهی چشمگیری را در پی دارد. این نوع از جوجههای گوشتی دارای سینه و پاهای قوی و بزرگ هستند. آنها با گذشت ۴۲ روز از تولدشان، به میزان ۴ کیلو رشد میکنند و گوشت انبوهی را برای پرورشدهنده تولید میکنند.
اغلب مرغداری با مشاهده نتایج مثبت این کار، شروع به جوجه کشی و تکثیر جوجههای راس نیز میکنند. برخی از آنها جوجههای یک روزه را در سالن خود پرورش داده و به کشتار میفرستند. برخی دیگر تعداد بسیار کثیری از جوجهها را تولید و آنها را بخ سایر پرورشدهندگان با سود کلانی میفروشند. در هر صورت پرورش، نگهداری و تکثیر جوجه نژاد راس کاری پردرآمد محسوب میشود. به شرطی که از اصول اولیه نگهداری جوجهها آگاه بوده و آنها را در سالن پرورشی مناسبی نگهداری نمایید